Ylaosa.png

Exam on sähköinen tenttijärjestelmä, joka mahdollistaa opiskelijoiden joustavan tenttimisen tenttipisteiden aukioloaikojen ja opettajien tenteille asettamien aikojen rajoissa. Tentit suoritetaan Exam tiloissa, joita SeAMK:ssa on tällä hetkellä kaksi. SeAMK:n Examissa voidaan suorittaa yleisiä tenttejä, uusintatenttejä sekä kypsyysnäytteitä. Tenttimahdollisuuksia miettiessä kannattaa aina olla yhteydessä omaan opettajaan. Lisätietoa SeAMK:n Examista löydät alla olevista ohjeista. SeAMKissa on otettu käyttöön tenttivierailu, joka mahdollistaa tentin tekemisen toisen korkeakoulun tenttitiloissa.

 

Ajankohtaista

 

Korona-aikana huomioitavaa (19.4.2021):

 

Tenttivierailut SeAMKin tiloissa ovat toistaiseksi poissa käytöstä, SeAMKin opiskelijat voivat kuitenkin tenttiä normaalisti EXAM-tiloissa.

 

Tiloissa noudatetaan tarkkoja hygieniasääntöjä ja suojaetäisyyksiä, siksi vain osa tilojen koneista on käytössä. Tiloihin on toimitettu kasvomaskeja, joita tiloissa tulee käyttää. Huolehdi myös hyvästä käsihygieniasta. Tenttitilasta löydät desinfiointipyyhkeitä näppäimistön ja hiiren puhdistamiseen sekä käsidesiä käsien desinfiointiin. Vastuu omasta terveydestäsi on sinulla itselläsi. Ethän vaaranna toisten terveyttä tulemalla sairaana kampukselle. 

Tenttitilat sijaitsevat Frami A osan 5. kerroksessa, tilassa A530.10 ja Kampustalon 1. kerroksessa, tilassa C0066. Molemmat tenttitilat ovat SeAMKin opiskelijoiden käytössä. Tenttivierailijat käyttävät Kampustalon tilaa. Tarkemmat tiedot tilojen sijainnista löydät yleisestä EXAM ohjeesta.

 

Tilat ovat avoinna ma klo 10 – 21 ja tiistaista sunnuntaihin klo 8 -21.
Kampustalon tilaan arkisin klo 18 - 21 ja viikonloppuisin kulku ainoastaan C0-ovesta.
Muiden korkeakoulujen opiskelijoiden tulee huomioida kirjaston aukioloajat tenttien tekemiseen. Kirjaston aukioloajat löydät täältä. SeAMKin opiskelijat käyttävät tiloissa omia kulkutunnisteitaan, eivätkä he ilmoittaudu kirjastoon ennen tenttiä.

HUOM! Jos sinulla on jokin lääketieteellinen syy, jonka vuoksi tarvitset erityisjärjestelyjä tenttiä varten (allergia, astma, sokeritauti, krooninen suolistosairaus tms.) tulee tästä olla yhteydessä etukäteen:  exam@seamk.fi

 


Yleiset ohjeet opiskelijoille

 

EXAM - Yleisohje opiskelijoille (PDF)

 

Ohjeet SeAMK opiskelijoille

 

Tentin tekeminen SeAMKin tiloissa, tämä ohje vain SeAMK opiskelijoille

 1. Lue yleiset ohjeet ensin täältä (PDF).
 2. Kirjaudu SeAMKin Examiin.
 3. Hae tentti, johon haluat varata ajan.
 4. Valitse tenttitila (Kampustalo tai Frami A). Kypsyysnäytteet suoritetaan aina Kampustalon tenttitilassa.
 5. Valitse sopiva tenttiaika ja vahvista varaus. Saat sähköpostiin vahvistuksen varauksestasi. Paina mieleesi sähköpostissa saamasi tenttikoneen numero. Tentit alkavat aina tasatunnein.
 6. Käy tarkistamassa hyvissä ajoin Exam tilan ovessa, että kulkutunnisteesi toimii. Käytä tunnistetta lukijassa (ovea ei kuitenkaan ole syytä avata) ja mikäli lukija ei toimi eli syttyy punainen valo, ota yhteyttä vahtimestariin (Securitas, 040 680 7615, vahtimestari@seamk.fi).
 7. Kun menet tekemään tenttiä, muista jättää henkilöllisyystodistusta ja säilytyslokeron avainta lukuun ottamatta muu omaisuutesi tenttitilan ulkopuoliseen lokeroon. Lokeron käyttöohjeet löytyvät paikalta tulosteena.
 8. Kulje tilaan aina omalla kulkutunnisteellasi. Huom! SeAMK opiskelijat eivät siis ilmoittaudu kirjastoon tulleessaan paikalle.
 9. Mene tilaan aikaisintaan 10 minuuttia ennen tentin alkamista, että edellinen tenttijä on ehtinyt päättää tenttinsä.
 10. Kun olet päässyt tenttitilaan, kirjaudu ensin tenttikoneelle yleistunnuksella (tunnus näkyy kirjautumisnäytöllä ja sen voi tarkistaa myös ohjeista, jotka ovat tenttitilassa).
 11. Tämän jälkeen kirjaudu Examiin (Haka-kirjautuminen) valitsemalla kirjautumisikkunan alasvetovalikosta Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja syöttämällä omat tunnuksesi (käyttäjätunnus ja salasana).
 12. Tee ja lopeta tentti.
 13. Kirjaudu koneelta ulos.

 

Tentin tekeminen toisen korkeakoulun tiloissa (tenttivierailu), tämä ohje vain SeAMK opiskelijoille

Seinäjoen Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa EXAM -tentti toisen korkeakoulun EXAM -tilassa. Katso täältä missä korkeakoulussa voi suorittaa EXAM -tentin.

Kun aiot suorittaa tentin toisessa korkeakoulussa

 1. Tarkista ensin sen korkeakoulun EXAM -säännöt, jossa tentin aiot suorittaa. Korkeakoulujen EXAM -tilojen aukioloajat, toimintaohjeet, ohjelmistot yms. vaihtelevat.
 2. Kirjaudu SeAMKin EXAM -järjestelmään omilla tunnuksillasi (Varaus siis tehdään aina oman korkeakoulun EXAM -järjestelmässä).
 3. Hae tentti, johon ajan varaat. 
 4. Varauskalenterissa valitse linkki "Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta"
 5. Valitse oppilaitos ja tenttitila.
 6. Valitse sopiva tenttiaika ja vahvista varaus. Saat sähköpostiin vahvistuksen varauksestasi. (Esim. Tenttikoneen nimi, numero tms.)
 7. Näet jatkossa tekemäsi varauksen EXAMin etusivulta kohdasta Ilmoittautumiset
 8. Kun suoritat tentin toisen korkeakoulun tiloissa, noudatat kyseisen korkeakoulun valvontaperiaatteita ja tilan käyttöohjeita, joten tutustu ohjeisiin huolella. 
 9. Tenttitilassa kirjaudut koneelle toisen korkeakoulun ohjeiden mukaisesti ja varsinaiseen tenttiin eli EXAM -järjestelmään kirjaudut omilla tunnuksillasi. 
 10. Sinulle näytetään Exam-käyttösäännöt ja kerrotaan, että kirjautumalla samalla hyväksyt nuo säännöt (mm. tallentavan videovalvonnan ja sen, että valvonnasta vastaavalla henkilöstöllä on pääsy videotallenteisiin).

 

EXAM opettajan ohjeet


EXAM - yleisohje opiskelijoille (PDF)

EXAM - Opettajan ohje (PDF)

EXAM - kypsyysnäyte opettajan ohje

 

SeAMK EXAM saavutettavuusseloste (PDF)