Huomioitavaa opiskelu- tai työsuhteen päättyessä (Microsoft 365)

Kun opiskelu- tai työsuhteesi Seinäjoen koulutuskuntayhtymässä tai Seinäjoen ammattikorkeakoulussa päättyy, päättyy myös käyttöoikeutesi organisaation M365 -palveluun. Saat sähköpostiisi käyttäjähallinnan automaattisesti sinulle lähettämän viestin, jonka mukaan käyttäjätunnuksesi suljetaan seitsemän vuorokauden kuluttua. Vastuullasi on siirtää myös Microsoft 365 -palvelussa olevan datasi itsellesi talteen.

EPEDU O365 -palvelu

  • Ei ole enää käytettävissäsi käyttäjätunnuksesi sulkeuduttua seitsemän (7) vuorokauden kuluttua siitä, kun saat käyttäjähallinnalta tästä ilmoituksen.
  • Poistaa profiilisi automaattisesti saatuaan tiedon käyttäjätunnuksesi päättymisestä. Poistettua pilviprofiilia ei voida enää jälkeenpäin palauttaa.

HUOMAATHAN

  • Kopioida O365 -palvelusta sinulle tärkeät tiedostot itsellesi talteen esim. yksityiselle pilvilevylle, kotikoneelle, ulkoiselle levyasemalle tai muistitikulle.
  • Opettajana arkistoida O365 -palvelussa pitämäsi kurssit ja arviointiin liittyvät dokumentit oppilaitoksen arkistointiohjeistusten mukaisesti.

Saat kopioitua OneDriven sisällön itsellesi helpoiten siten, että synkronoit sen kotikoneellesi. Tämän jälkeen OneDrive näkyy normaalina levyasemana tietokoneesi Suosikit –näkymässä.

HUOM! Levyasema voi näkyä myös nimellä OneDrive – Epedu O365.

Kun napsautat OneDrive for Business -kuvaketta, näet levyaseman sisällön Resurssienhallinta-näkymässä. Tässä näkymässä pilvilevyaseman sisältö on kopioitavissa normaalisti omalle kotikoneelle, ulkoiselle levyasemalle tai henkilökohtaiselle pilvilevylle (OneDrive, Google Drive, iCloud, tms.)

Office Professional Plus -paketti, jonka olet asentanut M365 -palvelusta omalle kotikoneellesi, muuttuu rajoitetun käytön versioksi. Voit edelleen lukea Office-dokumentteja, mutta et voi itse enää muokata tai luoda uusia dokumentteja. Office-paketin voit aktivoida uudelleen joko seuraavan opiskelu- tai työsuhteen tarjoaman Microsoft365-käyttöoikeuden myötä tai ostamalla kaupasta henkilökohtaisen Microsoft 365 -lisenssin.