SeAMK-tunnuksen rekisteröinti

Tunnuksen rekisteröinti

1. Mene osoitteeseen https://id.seamk.fi.

2. Paina Rekisteröidy -painiketta.

3. Paina Tunnistaudu -painiketta. Siirryt Suomi.fi -palveluun vahvaa tunnistautumista varten.

4. Valitse haluamasi tunnistustapa. Palvelussa käytetään Suomi.fi -tunnistautumista, joka toimii verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla.

5. Kun olet käynyt tunnistautumassa, näet mitä tietoja SeAMK Käyttäjärekisteröinti ja salasanan vaihto -palveluun välitetään. Siirry käyttäjätunnuksen rekisteröintiin painamalla Jatka palveluun -painiketta.

6. Lue käyttöehdot ja mikäli hyväksyt palvelun käyttöehdot paina Hyväksyn nämä ehdot -painiketta.

7. Kirjoita haluamasi salasana Salasana-kenttään ja Salasana uudestaan-kenttään. Paina lopuksi Vaihda salasana -painiketta.

Salasanan vaatimukset:

• Salasanassa huomioidaan isot ja pienet kirjaimet
  • Pitää sisältää vähintään 1 pientä kirjainta
  • Pitää sisältää vähintään 1 isoa kirjainta
  • Pituuden pitää olla vähintään 15 merkkiä
  • Pitää sisältää vähintään 1 numeroa
  • Ei saa sisältää kiellettyjä erikoismerkkejä
  • Ei saa sisältää osaa nimestäsi tai käyttäjätunnuksestasi
  • Ei saa sisältää yleisiä sanoja eikä kirjainyhdistelmiä
  • Vältä ääkkösten käyttöä

Erikoismerkit salasanassa voivat aiheuttaa sen, että et enää pääse kirjautumaan joihinkin SeAMKin palveluihin. Mikäli niin käy salasanan vaihdon jälkeen, yritä ensin vaihtaa salasana
itse uuteen.

Älä käytä samaa salasanaa ammattikorkeakoulun järjestelmissä ja muiden palveluntarjoajien sivustoilla. Sama salasana eri palveluissa heikentää tietoturvaasi.

8. Valmista tuli. Sivuilla näet mm. käyttäjätunnuksen ja sähköpostiosoitteen. Sivun alalaidassa on myös hyödyllisiä linkkejä SeAMKin palveluihin.

Salasanan vaihtaminen, jos olet unohtanut salasanasi

1. Mene osoitteeseen https://id.seamk.fi.

2. Paina Tunnistaudu -painiketta Salasana unohtunut -otsikon alta. Siirryt Suomi.fi -palveluun vahvaa tunnistautumista varten.

3. Valitse haluamasi tunnistustapa. Palvelussa käytetään Suomi.fi -tunnistautumista, joka toimii verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla.

4. Kun olet käynyt tunnistautumassa, näet mitä tietoja SeAMK Käyttäjärekisteröinti ja salasanan vaihto -palveluun välitetään. Siirry käyttäjätunnuksen rekisteröintiin painamalla Jatka palveluun -painiketta.

5. Lue käyttöehdot ja mikäli hyväksyt palvelun käyttöehdot paina Hyväksyn nämä ehdot -painiketta.

6. Kirjoita haluamasi salasana Salasana-kenttään ja Salasana uudestaan-kenttään. Paina lopuksi Vaihda salasana -painiketta.

Salasanan vaatimukset:

• Salasanassa huomioidaan isot ja pienet kirjaimet
  • Pitää sisältää vähintään 1 pientä kirjainta
  • Pitää sisältää vähintään 1 isoa kirjainta
  • Pituuden pitää olla vähintään 15 merkkiä
  • Pitää sisältää vähintään 1 numeroa
  • Ei saa sisältää kiellettyjä erikoismerkkejä
  • Ei saa sisältää osaa nimestäsi tai käyttäjätunnuksestasi
  • Ei saa sisältää yleisiä sanoja eikä kirjainyhdistelmiä
  • Vältä ääkkösten käyttöä

Erikoismerkit salasanassa voivat aiheuttaa sen, että et enää pääse kirjautumaan joihinkin SeAMKin palveluihin. Mikäli niin käy salasanan vaihdon jälkeen, yritä ensin vaihtaa salasana
itse uuteen.

Älä käytä samaa salasanaa ammattikorkeakoulun järjestelmissä ja muiden palveluntarjoajien sivustoilla. Sama salasana eri palveluissa heikentää tietoturvaasi.

Salasanan vaihtaminen, jos muistat salasanasi

1. Mene osoitteeseen https://id.seamk.fi.

2. Kirjoita koulun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina Kirjaudu -painiketta.

3. Lue käyttöehdot ja mikäli hyväksyt palvelun käyttöehdot paina Hyväksyn nämä ehdot -painiketta.

4. Kirjoita haluamasi salasana Salasana-kenttään ja Salasana uudestaan-kenttään. Paina lopuksi Vaihda salasana -painiketta.

Salasanan vaatimukset:

• Salasanassa huomioidaan isot ja pienet kirjaimet
  • Pitää sisältää vähintään 1 pientä kirjainta
  • Pitää sisältää vähintään 1 isoa kirjainta
  • Pituuden pitää olla vähintään 15 merkkiä
  • Pitää sisältää vähintään 1 numeroa
  • Ei saa sisältää kiellettyjä erikoismerkkejä
  • Ei saa sisältää osaa nimestäsi tai käyttäjätunnuksestasi
  • Ei saa sisältää yleisiä sanoja eikä kirjainyhdistelmiä
  • Vältä ääkkösten käyttöä

Erikoismerkit salasanassa voivat aiheuttaa sen, että et enää pääse kirjautumaan joihinkin SeAMKin palveluihin. Mikäli niin käy salasanan vaihdon jälkeen, yritä ensin vaihtaa salasana
itse uuteen.

Älä käytä samaa salasanaa ammattikorkeakoulun järjestelmissä ja muiden palveluntarjoajien sivustoilla. Sama salasana eri palveluissa heikentää tietoturvaasi.